place for sugar end Buinsk

Техінсервіс Виробнича Група взяла безпосередню участь у модернізації та реконструкції Буїнського цукрового заводу, найбільшого підприємства харчової промисловості Республіки Татарстан.

«Техінсервіс» побудував «з нуля» нове продуктове відділення заводу за рекордно мінімальний термін для забезпечення продуктивності заводу до 7000 тонн буряків на добу.

Увесь цикл будівництва та поставки обладнання продуктового відділення склав 4 місяці.

Замовнику було надано унікальне рішення з урахуванням усіх його вимог і специфікацій. «Техінсервіс» завдяки наявності своєї власної виробничо-монтажної бази (ГМЗ), конструкторського та програмного відділів всього за 4 місяці побудував «з нуля» повністю нове продуктове відділення. Все обладнання було розроблено та вироблено «Техінсервіс», окрім центрифуг. Потужність відділення дозволить збільшити продуктивність заводу до 7 тис. тонн буряків на добу. Для цього було поставлено все необхідне обладнання, яке дозволило Буїнському заводу скоротити витрати на подальшу модернізацію. Нашим замовникам ми завжди готові запропонувати виключно ефективні рішення. Ми можемо з повною упевненістю сказати, що продуктове відділення «з нуля» за 4 місяці – це реально!

place for sugar end Buinsk Місце для будівництва продуктового відділення (10.05.2013)

Для більш детального опрацювання компонування обладнання було виконано багатовекторне технологічне проектування об’єкта, що дозволило швидко і безпомилково розробити якісну конструкторську документацію.

sugar end 3d front wm        sugar end 3d rear wm
Технологічна модель продуктового відділення – вид спереду              Продуктове відділення – вид збоку

Одночасно здійснювалися роботи з виготовлення та постачання обладнання зі складу Гребінківського машинобудівного заводу (ГМЗ™).

mounting start wm              first-mounting wm
Початок монтажу (17.05.2013)                 Монтаж першого обладнання – приймальна мішалка утфелю (03.06.2013)

Як відомо, у продуктовому відділенні головну роль відіграють вакуум-апарати, від роботи яких залежить якість цукру. «Техінсервіс» виготовив і поставив 4 високоефективних вакуум-апарати ТВА-75 і один вакуум-апарат ТВА-60 (для маточного утфелю). Ці апарати мають велику питому поверхню нагріву, що дозволяє отримувати якісний товарний цукор і сприяє досягненню гарних енергетичних показників цукрового заводу.

vacuum pan TVA75 3d wm                                                                                    Технологічна модель вакуум-апарата

Відмінною особливістю цих апаратів є принцип блочної конструкції, який дозволяє без обмеження за габаритами транспортувати апарати автомобільним транспортом до місця призначення.
Крім того, цей принцип надає переваг при монтажі вакуум-апаратів на діючому підприємстві, що було в черговий раз успішно перевірено на Буїнському цукровому заводі.

Vacuum pans block mounting                            vacuum pan working wm
Блоковий монтаж вакуум-апаратів: швидко і надійно (26.06.2013)                      Вакуум-апарат у дії

mounted vacuum pans wm Змонтовані вакуум-апарати (15.07.2013)

Встановлений утфелерозподільник ТУР4 виробництва «Техінсервіс» розрахований на розподіл утфелю на 3 центрифуги. Можна відзначити такі основні переваги цього апарату, як простий монтаж і зручне обслуговування, висока функціональність при низькому енергоспоживанні та оптимізована конструкція, яка дозволяє компактно встановити апарат на невеликій площі.

massequite distributor TUR4 Технологічна модель утфелерозподільника

Всю проектну документацію, включаючи монтажні плани, можна оперативно і без будь-яких похибок отримати з технологічних моделей розроблюваного обладнання. А це допомагає максимально прискорити процес реалізації проекту.

utfeleraspredelitel drawn wm        Частина монтажного плану утфелерозподільника

place for massequite distri         massequite distributor moun
                        Підготовка майданчика для                                                              Монтаж утфелерозподільника
        установки утфелерозподільника (03.08.2013)                                                 і центрифуг (13.08.2013)

Також була встановлена приймальна утфелемішалка ТМУ90, розрахована на 90 тонн утфелю. Всі приймальні утфелемішалки виробництва «Техінсервіс» відрізняються надійною конструкцією, яка досягається за рахунок виконання контактуючих з продуктом частин із нержавіючої сталі, а якісне ущільнення проходів вала мішалки знижує до мінімуму виникнення будь-яких витоків.

massequite mixer shipment w      massequite mixer start up w
Відвантаження приймальної утфелемішалки на заводі в Буїнську (16.05.2013)     
Приймальна утфелемішалка після пуску-наладки (20.09.2013)

utfelemeshalka wm Приймальна утфелемішалка

За проектним рішенням «Техінсервіс» було поставлено реверсивний шнек цукру ТТШ-50 продуктивністю 50 тонн цукру на годину. Даний шнек має такі переваги перед традиційним віброконвейером:
– менш металомісткий;
– конструкція закритого типу (запобігає потраплянню сторонніх предметів у цукор);
– менший ступінь перетирання кристалів цукру (на виході продукт більш високої якості).
Встановлений над клерувальною мішалкою некондиційного цукру.

shnek sugar wm Шнек цукру і клерувальна мішалка некондиційного цукру

Щоб гарантувати досягнення продуктивності до 7000 тонн буряків на добу, компанія «Техінсервіс» демонтувала застарілу вакуум-конденсаційну установку заводу і встановила нову ВКУ, що складається з 2-х барометричних конденсаторів, 2-х краплевловлювачів, модуля нагріву води для екстрактора, водорозподільної системи градирень, а також електричної запірно-регулюючої апаратури.
Основними техніко-економічними показниками роботи ВКУ і трьох вентиляторних градирень з модернізованою системою водорозподілу є:
•    скорочення тривалості процесу варіння;
•    мінімальні витрати води і як результат підвищення ступеня екологічності об’єкта в цілому;
•    забезпечення продуктивності заводу до 7000 тонн буряків на добу.
Зазначені переваги конденсаторів визначаються їх оригінальною конструктивною схемою, а також наявністю сучасної системи автоматичного управління.
old VKU wm VKU drawing wm mounted-VKU wm
  ВКУ до демонтажу (28.05.2013)                            Модель ВКУ                                 Змонтована ВКУ (15.09.2013)

Для досягнення найбільш економічної та ефективної роботи нового продуктового відділення Буїнського цукрового заводу компанія «Техінсервіс» розробила і впровадила систему автоматичного управління продуктовим відділенням «Topaz».

vacuum pans mnemo wm Загальна мнемосхема управління вакуум-апаратами

Основні функції системи:
•    налаштування розміру основних фракцій цукру (дозволяє налаштувати варіння на певний розмір кристала залежно від кон’юктури ринку цукру);
•    налаштування часу варіння вакуум-апаратів;
•    режим автостарту вакуум-апаратів (дозволяє згладити пікові навантаження споживання пари);
•    автоматичне управління кристалізаційною установкою шляхом підтримання в ній балансу температур між утфелем і охолоджуючою водою, забезпечуючи тим самим найкращий ефект кристалізації і, як наслідок, збільшення виходу цукру;
•    повний контроль і управління периферійними параметрами роботи продуктового цеху:
1.    регулювання концентрації приготованих клеровок;
2.    підтримання необхідної температури відтоків і патоки;
3.    управління центрифугами безперервної та періодичної дії;
4.    управління і сигналізація роботи насосів;
5.    реєстрація технологічних параметрів і накопичення інформації за заданий період;
6.    можливість дистанційного управління регулюючими органами, що входять в систему, з панелі оператора або клавіатури комп’ютера (графічні мнемосхеми представляють наочну інформацію про хід технологічного процесу, стан механізмів, режимах роботи, аварійних ситуаціях).
vacuum pans varka mnemo wm        vacuum pans regulator
Мнемосхема налаштувань варіння вакуум-апаратів                                      Регулятор подачі продуктів ВА

Одним з основних критеріїв роботи даної системи управління є висока живучість системи (тобто збереження працездатності системи управління при відмові деяких пристроїв). Для цього передбачені кілька пунктів управління:
•    операторське приміщення з  робочими станціями;
•    операторські панелі безпосередньо біля вакуум-апаратів;
•    пневматичний пульт управління.

operators room wm Диспетчерський пункт нового продуктового відділення Буїнського цукрового заводу (20.09.2013)

На встановлених в операторському приміщенні операторських станціях представлена зручна візуалізація для моніторингу та управління продуктовим відділенням із дружнім інтерфейсом. Для налаштування програми варіння створені спеціальні екрани, на яких оператор або головний технолог можуть змінювати параметри варіння.
У складі системи автоматичного управління компанією «Техінсервіс» розроблена і впроваджена база знань нештатних ситуацій для продуктового відділення. Вона описує дії системи при різкому зменшенні вакууму в колекторі, відсутності сиропу у збірнику, вільного об’єму в утфелемішалках, пневмо- та електроживлення і т.д. Це дозволяє системі адекватно реагувати на виникаючі обставини, повністю стабілізувати технологічний процес та мінімізувати ризик помилки оператора, тим самим підвищуючи ефективність виробництва.
operatorskaya wm
control systems ASUTP                                                                               pumps control

Як результат, через 4 місяці компанія «Техінсервіс», увесь свій потенціал сучасної інжинірингової компанії, надала Буїнському цукровому заводу повністю готове продуктове відділення до нового сезону бурякопереробки.

new sugar end Buinsk wmНове продуктове відділення Буїнського цукрового заводу (20.09.2013)

Довідка: Буїнський цукровий завод, якому вже більше 50 років, є стратегічним підприємством харчової промисловості Республіки Татарстан. На даний час потужність заводу становить 7000 тонн переробки цукрових буряків на добу. Сума залучених інвестицій на реконструкцію і модернізацію виробничих потужностей заводу по усіх станціях склала більше 1 млрд. рублів.